GINOP-2.1.1-15-2015-00186
NAGY MÉRETŰ, ÉPÍTŐIPARI 3D NYOMTATÓ PROTOTÍPUSÁNAK FEJLESZTÉSE

A projekt célja egy ipari méretű 3D nyomtató kialakítása. Az ötlet lényege, hogy egy nagyméretű prototípus nyomtatóval a megrendelő telkén az alap és a síkbeton elkészítése után a házat 3-4 cm -es rétegenként szálerősítésű betonból felépítik. Az így felépített épület mm pontosságú, minden vezeték, cső, gépészeti szerelvény helye a falban már az építéskor bele kerül. A falszerkezet kialakításával a maximális teherbírás érhető el, minimális falvastagsággal is. A kutatás fejlesztés tárgya a helyszínen egyszerűen telepíthető "prototípus nyomtató" megépítése és a hozzá tartozó software megírása. A projekt végén egy olyan új, eddig még nem létező ipari méretű 3D nyomtató prototípusa készül el, mellyel lehetővé válik, hogy egy megtervezett családi ház 3D nyomtatóval kialakítható legyen.

Szintén a projekt részét képezi azon anyagok (nyomtatható anyagok, segédanyagok, adalékok, színezők) kifejlesztése is, melyek alkalmasak lesznek az ipari méretű 3D nyomtatási technológia gyakorlatba történő átültetésére.

Az egyedi szoftver kifejlesztése, illetve a nyomtatható anyagok kikísérletezése olyan folyamatok, mely teljes új, eddig nem ismert, nem alkalmazott technológiai megoldásokat fognak eredményezni.

A 3D nyomtató kifejlesztése kapcsán 3, egymással szorosan összefüggő, de üzletileg akár el is választható termék, technológia jön létre: 1. 3D nyomtató 2. 3D nyomtató szoftveres támogatása 3. új, nyomtatható alap- és segédanyagcsopor.A CNC Instruments Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a CNC Instruments Csapata